Schlagerfestival

Kiek es op Facebook

 

schlagerfestival negentig kleinIn de jaren 90 domineert Theo Berendsen het toneel als Annie Driese uut de Biese. Het prachtige “Pak m’n ’n hand ’s vast” zal de boeken ingaan als een van de beste meedeiners uit de geschiedenis van het Schlagerfestival. In deze periode zien we ook dat ex-kabinetleden van zich laten horen.

Het Prinsenconvent, het Adjudantencorps en de ex-Pages van Knotsenburg blijken soms in mindere maar vaak in meerdere mate over goede zangkwaliteiten te beschikken. Blijkbaar is er meer behoefte aan samenwerking want vanuit de gelederen van diverse verenigingen wordt de combinatie Wordt Vervolgd opgericht die in 1997 voor het eerst deelneemt.

In veel titels van de Schlagers komt natuurlijk het woord carnaval voor. De liedjes gaan echter ook opvallend vaak over Knotsenburg als trekpleister. De Waol, St. Steven, Blauwe Steen, Mariken en het Plein, ieder jaar is er wel een deelnemer die een ode aan een van deze bezienswaardigheden brengt.

Andere titels spreken meer tot de verbeelding zoals: “Kulleritis”, “Amehoelakouwepoten” en “Gittutnouwel”. Dit lijken onuitspreekbare termen maar gezongen klinken ze volkomen logisch.